2 september 2022

Benchmarking van je product. Hoe doe je dat?

Je product verkoopt goed, maar het kan beter. Het gras bij de buren is immers altijd groener, hun marketingcampagnes slaan beter aan bij het grote publiek, ze winnen publieksprijzen en genereren veel traffic. Hoe kan ik bepalen of mijn product beter is dan dat van mijn concurrent? En hoe kan ik dat inzetten in mijn marketingcampagne, zodat mijn verkopen substantieel stijgen?

Wat is benchmarking?

Benchmarking is eenvoudig gezegd het vergelijken van je product ten opzichte van het product van je concurrent. Hierbij wordt onder andere de kwaliteit, de prestatie, de claims, de verpakking en het gebruiksgemak van de vergelijkbare producten vergeleken. Het project wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij.

Wat is het doel?

Het doel is gefundeerd inzichtelijk krijgen hoe jouw product presteert ten opzichte van het product van je concurrent. Als dat door een onafhankelijke partij is beoordeeld, kun je met het resultaat diverse strategieën bepalen. Wanneer jouw product beter scoort dan die van je concurrent, kun je daar je voordeel mee doen. Scoort jouw product minder goed dan dat van je concurrent, dan is er werk aan de winkel en moet aan productdoorontwikkeling en/of -verbetering worden gewerkt.

Hoe?

Juist. Om te weten wat jouw product doet ten opzichte van je concurrentie zet je een benchmark project op. Je bepaalt welke producten je wilt benchmarken ten opzichte van vergelijkbare producten van je concurrent. Je stelt benchmark vereisten op, zoals de weegfactoren per vereiste, … en ….. Dit alles laat je uiteraard door een onafhankelijke partij uitvoeren.

Précon Quality Services

Précon Quality Services is zo’n onafhankelijke partij. Naast productveiligheid, kwaliteit, wetten en regels, of iets mag of niet op het gebied van Non-Food artikelen, is Précon Quality Services meer dan dat. Précon Quality Services heeft ook kennis en ervaring met benchmarken op productniveau. We bepalen samen met jou het benchmark project, ontzorgen en begeleiden in het vervolgtraject en coördineren het project zodat alle testresultaten op de afgesproken tijd klaar zijn. En niet onbelangrijk, Précon Quality Services zorgt ervoor dat deze testrapporten direct inzetbaar zijn in, bijvoorbeeld, jouw nieuwe marketingcampagne of om jouw product of de verpakking te verbeteren.

Meer weten?

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn en wanneer wij samen het Benchmark Project kunnen starten? Bel of mail Précon Quality Services op pqssupport@precon.group en vraag naar Jan Hopmans of Robin Egter van Wissekerke.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte