26 juli 2023

Is dat speelgoed wel veilig?

Ben je werkzaam in de speelgoedindustrie of betrokken bij het leveren van speelgoed aan de consument of winkels? Dan is het volgen van de basistraining speelgoedveiligheid een must. Je zorgt niet alleen dat je voldoet aan alle wettelijke regels, je vergroot tevens je geloofwaardigheid richting je klanten, de nationale autoriteiten en je leveranciers. Het laat zien dat je serieus bent als het gaat om de veiligheid van kinderen en dat je over de nodige kennis en expertise beschikt om speelgoed op een verantwoorde manier te sourcen en in de markt te brengen.

Waarom is het volgen van de basistraining speelgoedveiligheid zo belangrijk?

We leggen het je uit aan de hand van onderstaande punten:

  • Bescherming van kinderen Door het volgen van de training verwerf je de nodige kennis en leer je vaardigheden te ontwikkelen om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Door te begrijpen welke risico’s speelgoed met zich meebrengt en hoe deze te vermijden, kunnen ongelukken en verwondingen worden voorkomen.
  • Productkwaliteit Door het volgen van de training, kun je leren waar je op moet letten bij het sourcen van speelgoed. Je krijgt inzicht in de relevante geharmoniseerde EU veiligheidsnormen en -voorschriften die gelden voor speelgoed. Dit stelt je in staat om de juiste beslissingen te nemen.
  • Wettelijke naleving Veel landen hebben specifieke regelgeving op het gebied van speelgoedveiligheid. Door deze training te volgen, ben je op de hoogte van de minimale wettelijke EU veiligheidsvereisten. Je leert tijdens de training ook wat je economische rol is en welke verplichtingen hierbij komen kijken. Je moet namelijk voldoen aan de wettelijke eisen.
  • Risicovermindering Door op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s en gevaren van bepaald speelgoed, kun je proactieve maatregelen nemen om deze risico’s te verminderen. Door het volgen van de training kun je beoordelen of een product speelgoed is of niet, kun je de juiste leeftijdsclassificatie vaststellen en kun je bepalen aan welke vereisten het speelgoed moet voldoen. Dit helpt om veilig speelgoed op de markt te brengen.

Kortom, het volgen van de basistraining speelgoedveiligheid is van essentieel belang om de veiligheid van kinderen te waarborgen, te voldoen aan wettelijke vereisten en om het vertrouwen van consumenten, klanten, leveranciers en nationale autoriteiten te winnen.

Meer weten?

De basistraining speelgoedveiligheid wordt gegeven bij Précon in Bunnik op maandag 23 oktober 2023 van 13.00 – 17.00 uur. Meer weten of inschrijven? Kijk op de trainingspagina speelgoedveiligheid.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte