26 april 2024

Diepgaande training voedselcontactmaterialen voor de NVWA

Voor het tweede jaar op rij ontving Précon een enthousiaste groep NVWA-inspecteurs voor een driedaagse training op maat. Tijdens deze training, ontwikkeld en uitgevoerd door Précon, gingen deelnemers op een interactieve manier aan de slag met de Nederlandse en Europese wetgeving op gebied van migratie van ongewenste chemische stoffen uit voedselcontactmaterialen. Met de training investeert de NVWA in de kennis en vakkundigheid van haar inspecteurs die de opgedane kennis direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werk als toezichthouder op de Nederlandse markt.

“Vanuit het verleden hebben wij goede ervaringen met Précon als opleider. Het toezicht op voedselcontactmaterialen is een belangrijke taak van de NVWA. Het niveau, de inhoud en het interactieve karakter van de training sluiten aan bij de behoeften van onze inspecteurs. In goede samenwerking met onze eigen docenten heeft Précon ook dit jaar een prima training op maat geleverd, Aldus de NVWA.”

Verspreid over drie trainingsdagen werden de volgende onderwerpen belicht:

  • De definitie van voedselcontactmateriaal
  • De natuurkundige principes die horen bij proces van migratie van chemische stoffen
  • De toepassing van Europese en Nederlandse wetgeving op voedselcontactmaterialen.
  • Interventiebeleid en regelgeving op het gebied van recycling (door NVWA zelf gegeven)

“Ook dit jaar trof ik een groep inspecteurs die enthousiast meedoen. Of het nu gaat over de eisen aan de Verklaring van Overeenkomst voor kunststof voedselcontactmateriaal of over de toegelaten stoffen voor het papier van een koffiepad. De vragen bleven komen!”, aldus Marco Bakker, die namens Précon de training verzorgde.“

Précon als compliance partner

Précon heeft een uitgebreid team met experts in product compliance op gebied van nationale- en internationale wetgeving. Dagelijks adviseren, ondersteunen en ontzorgen wij onze klanten met verschillende vormen van dienstverlening op dit gebied. Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op via info@precon.group of +31 30 65 66 010.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte