3 juli 2018

XXL Inflatables: wat is juist?

Tegenwoordig zijn ze overal: XXL inflatables. Ze verschijnen op het strand, in het zwembad en social media staan er vol mee. Van flamingo’s waar 6 personen tegelijk op kunnen tot kleinere opblaasbare unicorns voor 1 of 2 personen. Aan de veiligheid van inflatables moet bijzondere aandacht besteed worden. Door het gebruik in het water bestaat er altijd het risico van verdrinking. Voor de Europese markt worden er daarom strenge eisen gesteld aan de materialen, de constructie en de productmarkeringen. Kortom, veel eisen om te zorgen dat de veiligheid van inflatables is geborgd.

Productveiligheid en veiligheidsdocumentatie

De veiligheidseisen verschillen per type inflatable. Dit betekent dat u kennis moet hebben van al deze eisen om de juiste te kunnen kiezen. Welke wet- en regelgeving is van toepassing op welke inflatable? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden met zoveel verschillende soorten en formaten opblaasproducten. Wat is bijvoorbeeld de juiste leeftijdsclassificatie van het product? En welke markeringen zijn van toepassing op het product? Het kunnen bepalen van de juiste wet- en regelgeving is essentieel om er zeker van te zijn dat uw producten voldoen aan de juiste veiligheidseisen en probleemloos verhandeld mogen worden.

Advies en ondersteuning

Voor dit soort complexe vraagstukken over productveiligheid en –kwaliteit bieden wij advies en ondersteuning. We kunnen u helpen met gespecialiseerde diensten voor verschillende producten om te voldoen aan de internationale en nationale wettelijke vereisten en toegang op de Europese markt. Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte