Canenco Geheel zeker van continuïteit

Canenco, opgericht in 1983, is een dynamische ontwikkelaar van speelgoed, arts & crafts en stationary producten. Deze producten worden ontwikkeld onder licentie van partners als Disney en Universal of als private label. Canenco’s producten worden via bekende Europese retailers, partners en distributeurs in meer dan 50 landen verkocht.

Het continue ontwikkelen van nieuwe producten en concepten in de internationale handel vereist brede, diepgaande en actuele kennis van wet- en regelgeving. Deze kennis moet continue beschikbaar zijn. Daarnaast moet quality assurance ook over voldoende capaciteit beschikken om met pieken in de ontwikkelprocessen mee te kunnen bewegen. Met deze vragen benaderde Martijn Kuenen, Buying Director, van Canenco, de professionals van Précon Quality Services.

Het borgen van de continuïteit van quality assurance

In de dynamische internationale wereld waarin Canenco dagelijks opereert behoort een optimaal functionerend quality assurance proces tot de basisvoorwaarden voor succesvol ondernemen. Licentiegevers en klanten verlangen dat producten steeds voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Net als Canenco eisen zij dat producten geen risico kunnen vormen voor hun imago en reputatie.

Canenco heeft Précon Quality Services benaderd met het verzoek om een vacature binnen het quality assurance team tijdelijk in te vullen en om te beoordelen of binnen het huidige quality assurance proces mogelijkheden voor verdere optimalisatie aanwezig zijn.

Het vervullen van quality assurance vacatures in non-food is een langdurig en vaak moeizaam proces. Met het inschakelen van Précon beschikte Canenco direct over een deskundige consultant op locatie. Daarnaast garandeert de beschikbaarheid van het ervaren Précon-team in Bunnik toegang tot alle beschikbare expertises en tot voldoende, flexibele capaciteit om de continuïteit van Canenco’s productontwikkelings- en quality assurance processen het hele jaar te kunnen borgen.

Strategische samenwerking

De uitstekende ervaringen die Canenco heeft opgedaan met de dienstverlening van Précon hebben geleid tot het besluit om het quality assurance team opnieuw in te richten.

Canenco heeft ervoor gekozen om het volledige quality assurance proces met de inzet van Précon te gaan uitvoeren. Met deze strategische samenwerking is Canenco verzekert van de permanente beschikbaarheid van deskundige professionals en is de continuïteit van het quality assurance proces geborgd. Précon garandeert de beschikbaarheid en de deskundigheid van de ingezette professionals.

De professionals werken bij Canenco op locatie, zodat zij vertrouwd zijn met alle facetten van Canenco en de producten die ontwikkeld worden en kunnen altijd gebruik maken van de kennis en kunde van hun Précon-collega’s in Bunnik. Hierdoor beschikt Canenco indirect over een zeer uitgebreid team van ervaren product compliance professionals.

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief