Geheel zeker van continuïteit Canenco

Canenco, opgericht in 1983, is een dynamische ontwikkelaar van speelgoed, arts & crafts en stationary producten. Deze producten worden ontwikkeld onder licentie van partners als Disney en Universal of als private label. Canenco’s producten worden via bekende Europese retailers, partners en distributeurs in meer dan 50 landen verkocht.

Het continue ontwikkelen van nieuwe producten en concepten in de internationale handel vereist brede, diepgaande en actuele kennis van wet- en regelgeving. Deze kennis moet continue beschikbaar zijn. Daarnaast moet quality assurance ook over voldoende capaciteit beschikken om met pieken in de ontwikkelprocessen mee te kunnen bewegen. Met deze vragen benaderde Martijn Kuenen, Buying Director, van Canenco, de professionals van Précon Quality Services.

Het borgen van de continuïteit van quality assurance

In de dynamische internationale wereld waarin Canenco dagelijks opereert behoort een optimaal functionerend quality assurance proces tot de basisvoorwaarden voor succesvol ondernemen. Licentiegevers en klanten verlangen dat producten steeds voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Net als Canenco eisen zij dat producten geen risico kunnen vormen voor hun imago en reputatie.

Canenco heeft Précon Quality Services benaderd met het verzoek om een vacature binnen het quality assurance team tijdelijk in te vullen en om te beoordelen of binnen het huidige quality assurance proces mogelijkheden voor verdere optimalisatie aanwezig zijn.

Het vervullen van quality assurance vacatures in non-food is een langdurig en vaak moeizaam proces. Met het inschakelen van Précon beschikte Canenco direct over een deskundige consultant op locatie. Daarnaast garandeert de beschikbaarheid van het ervaren Précon-team in Bunnik toegang tot alle beschikbare expertises en tot voldoende, flexibele capaciteit om de continuïteit van Canenco’s productontwikkelings- en quality assurance processen het hele jaar te kunnen borgen.

Strategische samenwerking

De uitstekende ervaringen die Canenco heeft opgedaan met de dienstverlening van Précon hebben geleid tot het besluit om het quality assurance team opnieuw in te richten.

Canenco heeft ervoor gekozen om het volledige quality assurance proces met de inzet van Précon te gaan uitvoeren. Met deze strategische samenwerking is Canenco verzekert van de permanente beschikbaarheid van deskundige professionals en is de continuïteit van het quality assurance proces geborgd. Précon garandeert de beschikbaarheid en de deskundigheid van de ingezette professionals.

De professionals werken bij Canenco op locatie, zodat zij vertrouwd zijn met alle facetten van Canenco en de producten die ontwikkeld worden en kunnen altijd gebruik maken van de kennis en kunde van hun Précon-collega’s in Bunnik. Hierdoor beschikt Canenco indirect over een zeer uitgebreid team van ervaren product compliance professionals.

Uitgelichte Cases

Mystic Boarding

Veilig watersporten

Met de product compliance protocollen hebben wij de benodigde informatie om veilige kwaliteitsproducten te leveren direct beschikbaar. Dit helpt ons om aan de hoge verwachtingen van onze afnemers te voldoen. Met wat extra hulp van de professionals van Précon, als dat nodig is.

Bekijk de case
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Training voedselcontactmaterialen

Voor haar inspecteurs productveiligheid was de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op zoek naar een goede cursus op het gebied van voedselcontactmaterialen. Tijdens cursus gingen deelnemers interactief aan de slag met de Nederlandse en Europese wetgeving op gebied van migratie van ongewenste chemische stoffen.

Bekijk de case
Folat

Quality assurance op het hoogste niveau

Folat heeft Précon Quality Services benaderd met het verzoek om procedures als externe deskundige te beoordelen. Met deze beoordeling wil Folat borgen dat de ontwikkelde kwaliteitsstandaarden in overeenstemming zijn met het steeds complexer wordende geheel van Europese wettelijke eisen en nationale aanvullingen hierop.

Bekijk de case

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief