Kennis altijd beschikbaar LivWise

LivWise, gevestigd in Deinze (BE), is gespecialiseerd in non-food producten voor het grote publiek met een focus op design keukenartikelen en woondecoratie. Het assortiment bestaat naast vooraanstaande merken uit de eigen huismerken Point-Virgule, Dotz en Rixx. Recentelijk heeft LivWise het assortiment verder uitgebreid door de overname van één van de grootste spelers op het gebied van barbecues: Barbecook. De producten van LivWise worden verkocht in vele Europese landen.

De doorgemaakte groei van de organisatie en assortiment maakt dat brede, diepgaande en actuele kennis van wet- en regelgeving steeds belangrijker wordt. Voor de succesvolle internationale verkoop van het assortiment is inzicht in de Europese en nationale product compliance vereisten noodzakelijk. Maar hoe blijf je op de hoogte van alle wetswijzigingen en organiseer je dat proces efficiënt en effectief? Met die vraag benaderde Caroline de Schipper, CEO, Précon Quality Services.

Protocollen: alle informatie op één plek

Binnen LivWise was al veel kennis over Europese en nationale wetgeving aanwezig, maar niet vastgelegd. Door de assortimentsontwikkeling en voor de bedrijfscontinuïteit is het belangrijk dat deze informatie goed wordt gedocumenteerd en altijd beschikbaar is.

Précon heeft LivWise daarom voorgesteld de wettelijke veiligheidseisen voor verschillende productgroepen vast te leggen in product compliance protocollen. De informatie in de product compliance protocollen is voor iedereen toegankelijk.

Product compliance protocollen voorkomen dat van toepassing zijnde wettelijke veiligheidseisen keer op keer opnieuw moeten worden vastgesteld. Zo kan meer tijd worden besteed aan andere werkzaamheden binnen het inkoopproces. De kans dat wettelijke eisen worden vergeten wordt door het werken met product compliance protocollen sterk verkleint. Zo wordt een uniforme werkwijze gegarandeerd en kunnen inconsistenties in technische dossiers worden voorkomen. Ook kunnen niet-relevante compliance gerelateerde eisen van afnemers door het vastleggen van de aanwezige kennis gemakkelijker worden herkend en weerlegt.

Inhoudelijke kennis altijd binnen handbereik

Een breed assortiment en veel verschillende afzetlanden vragen om uitgebreide inhoudelijke kennis over Europese en nationale wet- en regelgeving. Ondanks dat deze kennis voor een deel in de organisatie aanwezig is, vergt het beantwoorden van complexere compliance vraagstukken veel tijd. Précon biedt LivWise verdere inhoudelijke ondersteuning indien dit nodig is.

Binnen het team van 18 professionals is uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen aanwezig en direct beschikbaar. Het Précon team biedt daarmee voldoende kennis, capaciteit en flexibiliteit om dringende compliance vragen snel en adequaat te beantwoorden.

Kortom

Précon biedt inhoudelijke ondersteuning en legt de wettelijke veiligheidseisen voor verschillende productgroepen vast in product compliance protocollen voor LivWise.
De voordelen van deze product compliance protocollen zijn:


  • Per productgroep is direct inzichtelijk welke wettelijke veiligheidseisen van toepassing zijn;

  • Door het vastleggen van de wettelijke veiligheidseisen wordt een uniforme werkwijze gegarandeerd;

  • Het vastleggen van de aanwezige kennis voorkomt onnodig werk en zorgt voor een efficiënte werkwijze binnen het product compliance proces;

  • De protocollen worden ingezet om compliance gerelateerde vragen van afnemers met zekerheid te beantwoorden;

  • Niet-relevante compliance gerelateerde eisen van afnemers kunnen gemakkelijker worden herkend en weerlegt.

Uitgelichte Cases

Xenos

Ovenwanten; een persoonlijk beschermingsmiddel

Per 21 april 2018 is de Richtlijn 89/686/EEG Persoonlijke Beschermingsmiddelen ingetrokken en vervangen door Verordening (EU) 2016/425. Producten welke eerder niet onder het toepassingsgebied van de Richtlijn vielen, worden in de nieuwe Verordening wel aangemerkt als persoonlijk beschermingsmiddel, zo ook ovenwanten.

Bekijk de case
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Training voedselcontactmaterialen

Voor haar inspecteurs productveiligheid was de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op zoek naar een goede cursus op het gebied van voedselcontactmaterialen. Tijdens cursus gingen deelnemers interactief aan de slag met de Nederlandse en Europese wetgeving op gebied van migratie van ongewenste chemische stoffen.

Bekijk de case
Blokker kwaliteitsmanagement

Van ontwikkeling tot verkoop

Précon Quality Services kent het proces binnen Blokker door en door en is als partner in kwaliteitsmanagement al vanaf het productontwikkelingsproces betrokken.

Bekijk de case

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief