Nederland is een nieuwe, hippe winkelformule rijker! Op 29 april 2020 opende de eerste Nederlandse vestiging van Miniso haar deuren in Utrecht. De succesvolle Aziatische keten, met 4.800 winkels in 86 landen, brengt woon- en lifestyleproducten van hoge kwaliteit en met een Japans design voor een aantrekkelijke prijs naar ons land. Het assortiment telt 2.000 producten en iedere maand verschijnen 600 tot 700 nieuwe producten in de winkel.

In het geheim een Aziatische winkelformule naar Nederland halen is een hele uitdaging. Het zoeken naar geschikte winkellocaties, het organiseren van de supply chain en het inrichten van de winkels zijn maar een paar voorbeelden van de vele zaken hierbij komen kijken. En hoe weet je of de producten ook voldoen aan de Europese en nationale wetgeving? Met deze vraag benaderde Ashley Langeveld, hoofd Inkoop Miniso Nederland, Précon Quality Services. En met succes!

Nieuw op de Nederlandse markt

Voordat bekend werd gemaakt dat Mirage Retail Groep het Aziatische Miniso naar Nederland gingen halen werkte Précon al geruime tijd samen met Miniso Nederland aan de voorbereiding hiervan.

Onze specialisten hebben Mirage Retail Group ondersteund bij inzichtelijk maken van de Europese en Nederlandse productregelgeving die relevant is voor het Miniso Nederland assortiment. Vervolgens hebben zij ook een screening uitgevoerd op de eerste collectie van Miniso Nederland en geadviseerd over de markering en etikettering van de producten en verpakkingen.

Door deze samenwerking heeft Mirage Retail Group snel en efficiënt de benodigde stappen kunnen zetten om de producten van Miniso klaar te maken voor de Nederlandse markt!

Onze aanpak

Nadat we de relevante regelgeving inzichtelijk hadden gemaakt was de volgende stap een beoordeling van het introductie assortiment. Dit assortiment is opgedeeld in verschillende productcategorieën waaronder elektronica, textiel, geurproducten en servies.

Wij hebben aan iedere productgroep een vaste specialist in ons team gekoppeld. Met deze projectopzet kon er snel geschakeld worden tussen de betrokkenen bij een productgroep, had onze inhoudelijke expert overzicht over een gehele productgroep en kon onnodig lang overleg voorkomen worden. Dit was noodzakelijk om de deadline voor de introductie van Miniso te kunnen halen.

Voor productgroep overstijgende onderwerpen hebben wij een projectleider aangesteld. Zo was voor iedereen duidelijk wie welke taak had in het project en konden we de snelheid in de voortgang houden. En die snelheid was en blijft noodzakelijk om de assortimentswissels bij te houden. Maandelijks komen 600 tot 700 nieuwe producten de winkels in.

Miniso Nederland en Précon Consulting Group zorgen samen voor de product compliance van deze producten. Wij weten al welke goodies er straks verkrijgbaar zijn. Nieuwsgierig? Je vindt de eerste vestiging van Miniso in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en binnenkort ook in Amsterdam en Eindhoven!

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief