Veilig watersporten Mystic Boarding

Mystic, opgericht in 2002, is een innovatieve pionier op gebied van uitrustingen voor de kite-, windsurf- en wakeboarding wereld. Door duurzaamheid, kwaliteit, innovatie en technologie te combineren in de producten, biedt Mystic haar ‘rijders’ zelfs in extreme omstandigheden de ultieme ondersteuning.

Het merk staat voor watersport als levensstijl en voert daarom naast uitrustingen ook een collectie aan kleding en bijbehorende accessoires. Mystic is inmiddels internationaal vertegenwoordigd in zo’n 70 landen wereldwijd.

Onze samenwerking

De producten van Mystic zijn veelal bestemd voor gebruik bij (extreme) watersport. De kwaliteit en veiligheid van deze producten is dan ook van het grootste belang.

Maar hoe zorg je ervoor dat je producten voldoen aan alle geldende, wettelijke productveiligheid vereisten? En hoe pas je dit op een efficiënte en effectieve manier toe binnen je huidige bedrijfsprocessen? Met die vraag benaderde Mystic Boarding, Précon Quality Services.

Mystic was op zoek naar een pragmatische partner welke hen kan adviseren, ondersteunen en ontzorgen in het gehele product compliance proces.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Watersport uitrustingen zoals helmen en impactvesten zijn bestemd om de gebruiker te beschermen tegen risico’s tot letsel. Deze producten vallen daardoor dan ook onder de categorie “Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)” en moeten voorzien zijn van een CE markering. De algemene wettelijke productveiligheid vereisten voor PBM zijn vastgelegd in de Europese Verordening (EU) 2016/425. In de verordening worden PBM geclassificeerd op basis van de hoogte van de risico’s waartegen het product de gebruiker moet beschermen. Per categorie wordt een andere conformiteitsbeoordelings-procedure gehanteerd. Ook stelt de verordening verplichtingen aan marktdeelnemers, deze verschillen per rol.

De specifieke productveiligheid vereisten voor PBM zijn vastgelegd in geharmoniseerde Europese normen. Door het product aan de van toepassing zijnde normen te toetsen kan een vermoeden van overeenstemming met de verordening worden aangetoond. Daarnaast bevatten de normen ook verplichte productmarkeringen en instructies.

Précon heeft al deze wettelijke vereisten per productgroep inzichtelijk gemaakt en samengevat in zogeheten “product compliance protocollen”. Met deze protocollen heeft Mystic een duidelijk overzicht van de specifieke vereisten en zijn zij zelf in staat de benodigde documentatie te verzamelen en hun producten te voorzien van de juiste markeringen en instructies.

Daarnaast kan Mystic dagelijks bij Précon terecht voor controles en validatie van documentatie, artwork en instructies en voor advies inzaken andere compliance vraagstukken.

Précon als compliance partner

Précon heeft een uitgebreid team met experts in product compliance op gebied van nationale- en internationale wetgeving. Dagelijks adviseren, ondersteunen en ontzorgen wij onze klanten met verschillende vormen van dienstverlening op dit gebied. Meer weten over onze dienstverlening? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden!

Uitgelichte Cases

Intergamma: GAMMA en KARWEI

Samenwerken aan succes

De snelheid van continue verbeteren zorgt ervoor dat het gebruik van de protocollen als efficiënt en effectief wordt ervaren door de gebruikers. Die hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week, wereldwijd toegang tot de actuele Intergamma product compliance vereisten.

Bekijk de case
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Training voedselcontactmaterialen

Voor haar inspecteurs productveiligheid was de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op zoek naar een goede cursus op het gebied van voedselcontactmaterialen. Tijdens cursus gingen deelnemers interactief aan de slag met de Nederlandse en Europese wetgeving op gebied van migratie van ongewenste chemische stoffen.

Bekijk de case
Blokker kwaliteitsmanagement

Van ontwikkeling tot verkoop

Précon Quality Services kent het proces binnen Blokker door en door en is als partner in kwaliteitsmanagement al vanaf het productontwikkelingsproces betrokken.

Bekijk de case

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief