Op de juiste manier

CE-markering

Het mag dan geen keurmerk zijn, de CE-markering is zeer relevant voor producten die een fabrikant of importeur binnen de EU op de markt brengt. Tenminste als het product die markering volgens de Europese wetgeving mag dragen. Deze complexe en dynamische wet- en regelgeving is precies waar u als producent of importeur tegenaan loopt. De professionals van Précon kennen de Europese richtlijnen door en door en kunnen u precies vertellen of, hoe, waarom en wanneer uw product een CE-markering nodig heeft en wat deze geharmoniseerde norm inhoudt.

CE-markering: conform de Europese richtlijnen

CE betekent niet meer dan het in overeenstemming zijn met de Europese wetgeving. Die wetgeving heeft als doel consumenten te beschermen tegen onveilige producten op de markt. Met de CE markering geeft u aan dat het product voldoet aan de Europese richtlijnen en dus veilig in gebruik is. Op eigen verantwoordelijkheid, want u mag zelf bepalen op welke manier u uw product toetst aan deze richtlijnen. In de meeste gevallen moet voor het betreffende product ook een conformiteitverklaring worden opgesteld, waarin staat dat het product voldoet aan alle van toepassing zijnde Europese richtlijnen.

Niet alle producten mogen echter een CE-markering dragen volgens de Europese wet. Ze moeten uiteraard wel voldoen aan de eisen van de voor hen geldende wet- en regelgeving. Daar helpen wij u graag bij.

CE-markering en Précon

Précon werkt al vele jaren als kwaliteitsadviseur voor grote internationale partijen in de supply chain. We hebben vrijwel alle soorten non-food artikelen in handen gehad en of dit in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving en of CE-markering terecht is aangebracht. Wij kunnen uw medewerkers trainen op het gebied van productveiligheid en CE, uw organisatie waar nodig ondersteunen of het volledige proces voor u uit handen nemen.

In het laatste geval bepalen we welke Europese richtlijnen van toepassing zijn en vertalen deze naar een protocol. Als blijkt dat uw product een CE-markering nodig heeft, stellen we productmarkeringen, gebruiksaanwijzingen en een conformiteitsverklaring voor u op. Natuurlijk kunnen we de juiste markeringen, gebruiksaanwijzingen en labels ook voor u opstellen als een CE-markering niet van toepassing is. Uw producten moeten immers altijd voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Bent u benieuwd wat u moet doen voordat u uw product voorziet van de CE-markering? Bekijk dan het Précon Quality Services CE-markeringstappenplan, bestaande uit 7 stappen.

Interesse?

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van het ondersteunen in het CE-markering proces voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button of bel ons via +31 (0)30 - 65 66 010.

Afspraak maken

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief