Zeker weten correct in elk land!

Label compliance

U staat op het punt een nieuw product op de markt te brengen. In Nederland, maar het liefst ook in andere EU-landen. U heeft de ambitie om te groeien, maar zijn uw gebruiksaanwijzing, productlabel en verpakking daar ook klaar voor? Zijn ze niet in strijd met lokale wet- en regelgeving? En zijn ze wel goed vertaald? Précon Quality Services heeft de labels van tienduizenden non-food artikelen gecheckt en heeft voor u de antwoorden.

Labelling is een complexe aangelegenheid

De wet bepaalt wanneer een product een etiket nodig heeft. En wat er op dit etiket moet staan. Dit kan echter per land verschillen. Daarnaast moeten de wettelijke voorschriften correct vermeld staan in de taal van het land waar u het product verkoopt. Met onze label compliance controleren we of een etiket voldoet aan nationale en Europese wetgeving, geven we aan welke correcties eventueel nodig zijn en ondersteunen we u bij het gereedmaken voor de verkoop van het product in diverse landen.

Label compliance belangrijk voor producenten én distributeurs

Label compliance is zowel interessant voor producenten als distributeurs. Als producent wilt u imagoschade door verkeerde productinformatie uiteraard voorkomen. Distributeurs hebben de verantwoordelijkheid om te controleren of producten correct gelabeld zijn. Taalfouten of niet voldoen aan lokale wetgeving kunt u zich niet veroorloven. Het is echter een dagtaak om alle nationale wet- en regelgeving te kennen. Laat staan de continue wijzigingen daarin bij te houden. Daarom helpt Précon Quality Services u graag verder.

Label compliance van Précon Quality Services

Précon Quality Services werkt al vele jaren als kwaliteitsadviseur voor grote internationale partijen in de supply chain. We hebben vrijwel alle soorten non-food artikelen in handen gehad en gecheckt op correcte labelling. Wij kunnen uw organisatie trainen in het uitvoeren van een label compliance of ontzorgen door de label compliance voor u te doen. In dat geval beoordelen we of het product, de verpakking en/of de gebruiksaanwijzing in overeenstemming zijn met alle relevante wet- en regelgeving. Indien nodig vertalen we de informatie op correcte wijze. We kunnen het label valideren voor iedere EU-lidstaat en vertalen naar iedere gewenste taal.

Interesse?

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van label compliance voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button of bel ons via +31 (0)30 - 65 66 010.

Afspraak maken

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.