De juiste voorbereiding NVWA-controle

U heeft bericht van de NVWA ontvangen waarin zij aankondigen binnenkort bij u langs te komen voor een inspectie met betrekking tot productveiligheid.

De NVWA informeert u ook welke van uw producten zijn beoordeeld in het laboratorium en vraagt u om de volledige technische dossiers van deze producten aan te leveren, maar wat kunt u nu eigenlijk verwachten en wat moet er gebeuren?

Contact opnemen
Of bel +31 (0)30 65 66 010

Het resultaat van de NVWA-controle

Na verloop van tijd ontvangt u een inspectierapport van de NVWA. Hierin wordt verslag gedaan van alle bevindingen. Dit rapport bevat ook de conclusie over het niveau van toezicht dat voor uw bedrijf van toepassing gaat worden. Dit is een van de onderstaande niveaus:

1. Beperkt toezicht
2. Standaard toezicht
3. Intensief toezicht

Bij Standaard toezicht moeten uw quality assurance & quality control processen op onderdelen nog verbeterd worden om als voldoende beoordeeld te worden. Bij Intensief toezicht functioneren deze processen in het geheel niet en wordt uw bedrijf geconfronteerd met verzwaarde import- en productcontroles totdat aantoonbaar is dat deze processen structureel zijn verbeterd.

Onze consultants kunnen u helpen bij het ontwerpen en het realiseren van de noodzakelijke verbeteringen in uw processen, zodat u zich kunt blijven focussen op uw core-business.

Précon QS, een deskundige partner

U wilt weten wat u kunt verwachten en u zoekt een deskundige partner die u kan helpen bij de voorbereiding op dit bezoek en die u kan bijstaan tijdens de inspectie? Précon heeft zeer ruime ervaring met NVWA-controles op productveiligheid.

Sinds 2009 hebben onze consultants tientallen NVWA-inspecties in het kader van systeemgericht toezicht op productveiligheid bij non-food retailers met goed gevolg begeleid. Daarnaast heeft Précon samen met klanten al honderden technische dossiers met de NVWA besproken.

Interesse?

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden om u te ondersteunen bij de voorbereidingen op uw NVWA-controle.

Mocht de NVWA-controle uitwijzen dat u uw huidige quality assurance & quality control moet verbeteren, kunnen wij u ook daarbij ondersteunen.

Neem vrijblijvend contact met ons op of bel ons via +31 (0)30 - 65 66 010.


Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief