Speelgoed

U staat op het punt nieuw speelgoed op de markt te brengen. In Nederland, maar het liefst ook in andere EU-landen. U moet veilige producten op de markt zetten, maar zijn de producten wel veilig? Zijn ze niet in strijd met de speelgoedrichtlijn en met lokale wet- en regelgeving? Zitten de juiste waarschuwingen erbij?

Als importeur, producent of merkeigenaar van speelgoed krijgt u te maken met vele wettelijke verplichtingen. Précon kan u hierbij helpen.

Online vraag
Of bel +31 (0)30 65 66 010

Wat is veilig speelgoed?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u weten wat speelgoed is en vooral wat veilig speelgoed is. Onder de Richtlijn Algemene productveiligheid kennen we een aantal Nieuwe Aanpakrichtlijnen waaronder de Speelgoedrichtlijn 2009/48/EG. In de Speelgoedrichtlijn wordt speelgoed als volgt gedefinieerd:

“Producten die, al dan niet uitsluitend, ontworpen of bestemd zijn om door kinderen jonger dan 14 jaar bij het spelen te worden gebruikt.”

In de Speelgoedrichtlijn zijn de essentiële veiligheidseisen vastgelegd waaraan speelgoed, dat binnen de Europese Unie wordt verhandeld, moet voldoen. Speelgoed en de chemische stoffen die het bevat mogen bij gebruik overeenkomstig de bestemming ervan of bij het gebruik dat gezien het gedrag van kinderen kan worden verwacht, geen gevaar voor de veiligheid of gezondheid van de gebruikers of derden opleveren.

De vereisten hebben betrekking op de volgende aspecten:

  • Fysische en mechanische eigenschappen
  • Ontvlambaarheid
  • Chemische eigenschappen
  • Elektrische eigenschappen
  • Hygiëne
  • Radioactiviteit
Precon Food - Speelgoedrichtlijn

Onze professionals

Chris Tjan
Chris Tjan
Minnie Waung
Minnie Waung
Lina Hernandez
Lina Hernandez
Maria Cheung
Maria Cheung

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief