logos-precon-qs

GRATIS-VIB-QuickScan: Het VIB: uw paspoort voor het verhandelen van chemische producten

U wilt dat uw klanten en consumenten veilig en gezond kunnen omgaan met de producten die u levert. Het veiligheidsinformatieblad (VIB) is daarvoor onmisbaar. Een VIB bevat alle informatie die nodig is om veilig met uw product om te gaan. Van de chemische samenstelling en de bijbehorende gevaren, tot de voorschriften voor de juiste etikettering van uw product. Ook informatie over beschermingsmiddelen, transport en afvoer staan erin. Een correct VIB is uw paspoort om dit product in de EU te mogen verhandelen.

Wilt u weten of uw VIB juist is?

Doe onze gratis VIB-QuickScan! U ontdekt of uw VIB op hoofdpunten voldoet aan de wettelijke eisen. Is dit niet het geval? Dan vertelt de gratis VIB-QuickScan u wat er aan schort.

VIB: ook voor consumentenproducten verplicht

Vaak wordt verondersteld dat een VIB alleen vereist is voor bedrijven die chemicaliën produceren. Dit is verre van juist. Een geurkaars, luchtverfrisser of deodorant zijn voorbeelden van artikelen waarvoor u ook over een VIB moet beschikken. Een VIB moet altijd zijn opgesteld in de taal van het land van uw klant. Levert u aan de gehele EU? Dan moet uw VIB in 24 talen beschikbaar zijn.

VIB: ook voor consumentenproducten verplicht

Material Safety Data Sheet?

De praktijk wijst uit dat VIB’s van toeleveranciers vaak oud of van slechte kwaliteit zijn. Ze bevatten niet alle relevante ingrediënten, de etiketteringsvoorschriften zijn onjuist of het VIB is niet volgens de geldende vereisten opgesteld. Ook zien wij vaak dat een Material Safety Data Sheet (MSDS) wordt beschouwd als de Engelstalige versie van een VIB. Dit is onjuist. Een MSDS is uitsluitend geschikt voor gebruik op de Amerikaanse markt.

De VIB-QuickScan van Précon Quality Services

Het is wettelijk verplicht en belangrijk voor uw bedrijfsreputatie dat uw VIB correct is en uw product geen gevaar vormt voor uw klanten of voor consumenten. Précon werkt al jaren als kwaliteitsadviseur voor grote internationale partijen. We beoordelen bestaande VIB’s voor onze klanten en adviseren daarbij over noodzakelijke aanpassingen.

Voor veel klanten verzorgen we de gehele inhoud van het VIB Dit gaat vaak in samenwerking met hun toeleveranciers, die zich zowel in de EU als ver buiten de EU bevinden. Ook ondersteunen wij onze klanten bij het ontwerpen van etiketten die in overeenstemming zijn met de Europese regelgeving.

Download Gratis voorbeeld VIB

Interesse?

Wilt u na het doen van de Quick-Scan meer informatie over de tekortkomingen die u heeft gevonden of wilt u een volledige beoordeling van uw VIB? Dan gaan wij graag met u in gesprek. Samen kunnen we dan de mogelijkheden verkennen om u te ondersteunen bij het opstellen, onderhouden en juist verspreiden van uw veiligheidsinformatiebladen.

Neem vrijblijvend contact met ons:

Vrijblijvend contact +31 (0)30 - 65 66 010
VIB-QuickScan
GRATIS-VIB-QuickScan
Binnen 5 minuten inzicht in de kwaliteit van het VIB van uw product.
Start VIB Quick Scan

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.